België riskeert EK-groepswinst door af te zien van duel met Zweden

België staat op het punt om een grote prestatie te leveren op het Europese Kampioenschap voetbal. Het land riskeert een groepswinst door af te zien van het duel met Zweden. Dit komt omdat de Belgische voetbalbond (KBVB) besloten heeft om geen wedstrijd te spelen tegen Zweden vanwege de coronacrisis.

De Belgische voetbalbond heeft de beslissing genomen om de wedstrijd niet te spelen omdat er een risico is dat spelers en stafleden besmet zouden kunnen raken met het coronavirus. De KBVB heeft aangegeven dat de gezondheid en veiligheid van de spelers en stafleden voorop staat.

De Belgische voetbalbond heeft aangegeven dat de wedstrijd niet gespeeld zal worden omdat er geen garantie is dat de Zweedse voetbalbond dezelfde maatregelen zal nemen als de Belgische voetbalbond. Er is dus een risico dat spelers en stafleden besmet zouden kunnen raken met het coronavirus als de wedstrijd toch doorgaat.

Hoewel de KBVB de wedstrijd niet zal spelen, is er nog steeds een kans dat België de groepswinst kan behalen. Dit komt omdat de UEFA heeft aangegeven dat als een land afziet van een wedstrijd, het land automatisch drie punten krijgt voor die wedstrijd. Als België dus afziet van de wedstrijd met Zweden, zou het land automatisch drie punten krijgen en zo de groepswinst kunnen behalen.

Hoewel er dus nog steeds een kans is dat België de groepswinst kan behalen, is het toch jammer dat de wedstrijd met Zweden niet gespeeld kan worden. Het had een mooie wedstrijd kunnen worden tussen twee sterke teams. Hopelijk kunnen ze in de toekomst alsnog tegen elkaar spelen.