Bekende schrijvers stappen naar rechter tegen bedrijf achter ChatGPT voor gebruik van hun teksten

De laatste tijd hebben bekende schrijvers een stap naar de rechter gezet tegen het bedrijf achter ChatGPT, een chatbot die gebruik maakt van hun teksten. ChatGPT is een chatbot die gebruikers helpt bij het schrijven van verhalen, artikelen en andere teksten. Het bedrijf achter de chatbot heeft geen toestemming gevraagd aan de schrijvers voor het gebruik van hun werk.

De schrijvers hebben beweerd dat het bedrijf achter ChatGPT hun werk illegaal gebruikt. Ze stellen dat het bedrijf geen toestemming heeft gevraagd om hun werk te gebruiken en dat het bedrijf hun intellectuele eigendomsrechten schendt. De schrijvers eisen dat het bedrijf stopt met het gebruik van hun werk en dat ze een vergoeding krijgen voor de schade die ze hebben geleden.

Het bedrijf achter ChatGPT heeft beweerd dat ze geen wetten hebben overtreden omdat ze alleen maar gebruik maken van algemeen beschikbare informatie. Ze stellen dat ze niet verantwoordelijk zijn voor de herkomst van de informatie die ze gebruiken.

Het is nog onduidelijk hoe de rechtszaak gaat aflopen, maar de schrijvers hopen dat de rechter hun kant kiest en dat het bedrijf achter ChatGPT gestopt wordt met het gebruik van hun werk zonder toestemming. Als dit gebeurt, zou dit een belangrijke stap zijn in het beschermen van intellectuele eigendomsrechten van schrijvers.