Beerensteyn in Oranje-opstelling voor achtste finale tegen Zuid-Afrika

Beerensteyn in Oranje-opstelling voor achtste finale tegen Zuid-Afrika

Vandaag heeft bondscoach Sarina Wiegman bekend gemaakt dat Lieke Beerensteyn een plaats in de Oranje-opstelling zal innemen voor de achtste finale tegen Zuid-Afrika. De aanvaller van FC Twente is een belangrijke speler voor het Nederlandse vrouwenvoetbalteam en heeft al vele successen geboekt met Oranje.

Beerensteyn begon haar profcarrière bij FC Twente in 2010, waar ze al snel een vaste waarde werd. In 2016 maakte ze de overstap naar Bayern München, waar ze vele prijzen won. In 2019 keerde ze terug naar FC Twente, waar ze haar carrière vervolgde.

Beerensteyn is een belangrijke speler voor Oranje. Ze heeft al meerdere doelpunten gescoord voor het team, waaronder de winnende goal tegen Denemarken tijdens de laatste editie van de UEFA Women’s Euro 2017. Ook was ze een van de sleutelspelers tijdens de wereldkampioenschappen in 2019, waar Nederland de finale bereikte.

Met haar ervaring en kwaliteiten is Beerensteyn een waardevolle toevoeging aan de Oranje-opstelling voor de achtste finale tegen Zuid-Afrika. De wedstrijd zal plaatsvinden op 4 april 2021 en het Nederlandse team is vastbesloten om de volgende ronde te bereiken. Met Beerensteyn in de opstelling zal Oranje er alles aan doen om dit doel te bereiken.