Bedrijfsongeval FrieslandCampina leidt tot dodelijk slachtoffer in Gerkesklooster

Vorige week heeft een bedrijfsongeval bij FrieslandCampina in Gerkesklooster geleid tot een dodelijk slachtoffer. Het ongeval gebeurde in de vroege ochtend toen een medewerker bezig was met het laden van een vrachtwagen. De medewerker raakte gewond en is later overleden aan zijn verwondingen.

FrieslandCampina is een Nederlands bedrijf dat melkproducten produceert en verkoopt. Het bedrijf heeft een productiefaciliteit in Gerkesklooster waar de medewerker het ongeval kreeg.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval. Er is nog geen duidelijkheid over wat er precies is gebeurd, maar het is duidelijk dat de veiligheidsmaatregelen niet goed genoeg waren om het ongeval te voorkomen.

FrieslandCampina heeft laten weten dat het bedrijf diep geschokt is door het ongeval en dat het alle medewerkers steunt die hierbij betrokken zijn. Het bedrijf heeft ook aangekondigd dat er maatregelen worden genomen om te voorkomen dat zoiets nog eens gebeurt.

Het ongeval bij FrieslandCampina is een tragisch voorbeeld van wat er kan gebeuren als er geen goede veiligheidsmaatregelen worden genomen. Bedrijven moeten ervoor zorgen dat hun werkomgeving veilig is voor hun medewerkers, zodat dit soort tragische ongevallen voorkomen kunnen worden.