Bayer Leverkusen behaalt slechts deels profijt uit offday Bayern in topper.

Bayer Leverkusen behaalt slechts deels profijt uit offday Bayern in topper.

Bayer Leverkusen heeft slechts deels profijt gehad van de offday van Bayern München in de topper van de Bundesliga. Hoewel Leverkusen de kans had om de achterstand op Bayern te verkleinen, bleef het bij een gelijkspel tegen Borussia Dortmund.

De wedstrijd begon goed voor Leverkusen, die al na twintig minuten op voorsprong kwam door een doelpunt van Lucas Alario. Na de rust kwam Dortmund sterk terug en scoorde twee keer in vijf minuten. Leverkusen kon niet meer terugslaan en moest genoegen nemen met een gelijkspel.

Het resultaat betekent dat Leverkusen nog steeds twee punten achter Bayern München staat. Hoewel het team van trainer Peter Bosz een goede prestatie heeft geleverd, had het meer kunnen bereiken als het de voorsprong had weten vast te houden.

De komende weken zal Leverkusen moeten knokken om de achterstand op Bayern te verkleinen. Het team heeft nog steeds een goede kans om een Champions League-ticket te bemachtigen, maar het zal niet makkelijk worden. Leverkusen zal zich moeten blijven focussen op het behalen van goede resultaten om zijn doel te bereiken.