Barcelona behaalt moeizame overwinning op hekkensluiter en houdt Real Madrid en Girona in de gaten

Barcelona heeft zondag een moeizame overwinning behaald op hekkensluiter Huesca. De Catalanen wonnen met 1-2 en hielden daarmee Real Madrid en Girona in de gaten.

Het was een moeilijke wedstrijd voor Barcelona, die door de blessure van Lionel Messi niet op volle sterkte was. De Argentijn had last van een hamstringblessure en kon niet meespelen. Zonder Messi was het aan de andere spelers om de overwinning te behalen.

In de eerste helft kwam Barcelona op voorsprong door een doelpunt van Luis Suárez. Huesca kwam in de tweede helft terug in de wedstrijd door een doelpunt van Juan Camilo. Maar Barcelona kon de voorsprong uiteindelijk behouden door een doelpunt van Ousmane Dembélé in de laatste minuut van de wedstrijd.

Met deze overwinning blijft Barcelona op de tweede plaats staan in La Liga, net achter Real Madrid. Girona staat op de derde plaats en is slechts twee punten achter Barcelona. Als Barcelona de komende weken goed presteert, zou het team kunnen uitgroeien tot een serieuze concurrent voor Real Madrid.

De Catalanen zullen de komende weken hard moeten werken om hun positie te behouden. De wedstrijden tegen Sevilla, Atlético Madrid en Valencia zullen cruciaal zijn voor het behalen van een goed resultaat.