Barbapapa na vijftig jaar opgenomen in de Van Dale: ‘Huup, Huup, Barbatruc!’

De bekende kinderheld Barbapapa is de afgelopen vijftig jaar een begrip geworden in Nederland. Nu is deze liefhebbende figuur opgenomen in de Van Dale, het bekende woordenboek.

Barbapapa is een figuur die in 1970 werd bedacht door de Franse schrijver Annette Tison en de illustrator Talus Taylor. Het verhaal gaat over een familie van liefhebbende, kleurrijke wezens die allemaal verschillende kleuren hebben. Ze wonen op een magische eiland, waar ze samen avonturen beleven.

Barbapapa is een begrip geworden in Nederland, omdat hij al meer dan vijftig jaar bestaat. Er zijn verschillende verhalen over hem geschreven, er zijn tv-series over gemaakt en er zijn veel speelgoedfiguren van hem gemaakt.

Nu is Barbapapa opgenomen in de Van Dale, het bekende woordenboek. In de Van Dale wordt Barbapapa omschreven als “een figuur uit een kinderboek en televisieserie uit de jaren 70, die bestaat uit een familie van liefhebbende, kleurrijke wezens”. De naam Barbapapa is afgeleid van het geluid dat hij maakt als hij zichzelf transformeert: “Huup, Huup, Barbatruc!”

Het is mooi om te zien dat Barbapapa na vijftig jaar nog steeds zo populair is. Hij is een belangrijk onderdeel geworden van de Nederlandse cultuur en heeft veel kinderen geïnspireerd met zijn avonturen. We hopen dat hij nog vele jaren meegaat!