Banken zetten geld Twitter-overname klaar en Musk in gesprek met personeel

Banken zetten geld Twitter-overname klaar en Musk in gesprek met personeel

De banken die Elon Musk 13 miljard dollar (bijna 13 miljard euro) aan krediet hebben toegezegd voor zijn overname van Twitter, zijn begonnen met het overmaken van dat bedrag. Ook zou de miljardair vrijdag in gesprek gaan met het personeel van het sociale medium.

Door onze techredactie

Bronnen van de Amerikaanse krant The Wall Street Journal melden dat Musk dinsdag de benodigde papieren aan de banken heeft gestuurd. Daarna zijn zij het proces begonnen door het bedrag klaar te zetten.

Musk beloofde de bankiers dinsdag om de aankoop van Twitter vrijdag definitief af te ronden. De rijkste man ter wereld kondigde in april aan dat hij het platform voor 44 miljard dollar wilde kopen, maar kwam daar later op terug.

Twitter spande daarop een rechtszaak aan om de verkoop toch te laten doorgaan. Uiteindelijk veranderde Musk weer van gedachten en besloot hij het sociale medium toch voor het afgesproken bedrag te willen kopen.

Naast Musk steken andere investeerders miljarden dollars in de overname van Twitter, zoals de oprichter van softwarebedrijf Oracle Larry Ellison en het cryptobedrijf Binance.

Praten met personeel op hoofdkantoor

Volgens persbureau Bloomberg gaat Musk vrijdag op het hoofdkantoor van Twitter in San Francisco praten met het personeel over de overname. Naar verluidt wil hij veel banen gaan schrappen bij Twitter, al ontkent hij dat zelf.

Op zijn Twitter-account noemt Musk zich nu “Chief Twit”. Op zijn account is ook een kort filmpje te zien waarin hij bij Twitter naar binnenloopt met een gootsteen in zijn handen.

Correctie: In de eerste versie van dit artikel stond dat 13 miljard dollar omgerekend bijna 13 miljoen euro is. Dat is natuurlijk omgerekend bijna 13 miljard euro. Het bericht is aangepast.


Lees meer over:

TwitterElon MuskTech