Bahamontes (95), voormalig Tour-winnaar en iconisch klimmer, overleden

Bahamontes (95), voormalig Tour-winnaar en iconisch klimmer, overleden

Bahamontes (95), de legendarische Tour-winnaar en iconische klimmer, is op 28 mei 2020 overleden. Bahamontes, geboren in Madrid in 1935, was een van de meest beroemde wielrenners uit Spanje. Hij won de Tour de France in 1959 en werd in de jaren daarna een van de meest bekende wielrenners ter wereld.

Bahamontes was bekend om zijn klimvaardigheden. Hij werd ‘El Buitre’ (de Adelaar) genoemd vanwege zijn vermogen om de bergen te beklimmen. Hij won zeven etappes in de Tour de France en werd vier keer tweede in het algemeen klassement. In totaal won hij twaalf etappes in de Giro d’Italia en één etappe in de Vuelta a España.

Bahamontes was een van de meest geliefde wielrenners ter wereld. Hij was een held voor veel Spanjaarden en werd gezien als een nationale held. Hij was ook een inspiratiebron voor veel jonge wielrenners.

Het overlijden van Bahamontes is een grote verlies voor de wielerwereld. Hij zal altijd herinnerd worden als een legendarische wielrenner en een icoon van het klimmen. Zijn prestaties zullen nooit vergeten worden en zijn naam zal altijd voortleven.