Bagnaia neemt voorsprong op WK-leider Martín na crash in Indonesië en herovert koppositie

De Grand Prix van Indonesië was een spannende race voor de MotoGP-fans, met een dramatisch einde voor de leider van het kampioenschap, Joan Mir. De Spanjaard crashte in de laatste ronde, waardoor Fabio Bagnaia de overwinning pakte en de koppositie in het wereldkampioenschap heroverde.

De Italiaan begon de race als tweede op de grid, achter leider Mir. In de eerste ronde nam Bagnaia al de leiding, maar Mir kwam terug en nam de koppositie over. Hij leidde de race tot de laatste ronde, waarin hij crashte en Bagnaia de overwinning pakte.

Met deze overwinning heeft Bagnaia nu de leiding in het wereldkampioenschap met een voorsprong van 7 punten op Mir. Het is een verrassende wending in het kampioenschap, aangezien Mir tot voor kort de leiding had. Maar met de crash heeft Bagnaia nu de voorsprong en kan hij zijn voorsprong verder uitbouwen in de volgende races.

De race in Indonesië was een grote stap voor Bagnaia, die zijn tweede overwinning van het seizoen behaalde. Hij liet zien dat hij een serieuze kandidaat is voor het wereldkampioenschap en dat hij in staat is om Mir te verslaan. Nu moet hij alleen nog zien dat hij zijn voorsprong vast kan houden in de resterende races.