Bagnaia, leider in het WK, na crash in Spaanse MotoGP-race naar ziekenhuis afgevoerd

Bagnaia, leider in het WK, na crash in Spaanse MotoGP-race naar ziekenhuis afgevoerd

De Italiaanse coureur Francesco Bagnaia is afgelopen zondag tijdens de MotoGP-race in Spanje hard ten val gekomen. Bagnaia, die leider is in het WK, werd naar het ziekenhuis afgevoerd voor verdere onderzoeken.

Bagnaia was de hele race aan de leiding geweest en leek op weg naar een overwinning. Maar in de laatste ronde kwam hij hard ten val. Hij werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar hij onderzocht werd op mogelijke verwondingen.

Gelukkig bleek uit de onderzoeken dat Bagnaia geen ernstige verwondingen had opgelopen. Hij heeft alleen wat schaafwonden en blauwe plekken opgelopen.

Hoewel Bagnaia niet ernstig gewond is geraakt, is het nog onduidelijk of hij de volgende race in Frankrijk kan rijden. De artsen zullen de komende dagen nauwlettend zijn gezondheid in de gaten houden om te bepalen of hij fit genoeg is om te racen.

Bagnaia is momenteel leider in het WK en staat op het punt om zijn eerste wereldtitel te winnen. Zijn crash komt op een slecht moment, maar als hij fit genoeg is om te racen, zal hij waarschijnlijk nog steeds een goede kans maken om de titel te winnen.