Badjas van The Dude uit The Big Lebowski verkocht voor meer dan €1.500.000

De badjas van The Dude uit de cultklassieker The Big Lebowski is verkocht voor meer dan €1.500.000. De veiling vond plaats op het online platform Heritage Auctions en de badjas werd gekocht door een anonieme verzamelaar.

De badjas, die oorspronkelijk werd gedragen door Jeff Bridges in de film, is een van de meest iconische stukken kleding uit de filmgeschiedenis. Het is een paarse badjas met een geborduurde tekst op de rug die zegt: “The Dude”.

De verzamelaar betaalde meer dan €1.500.000 voor de badjas, wat een recordprijs is voor een stuk kleding uit een film. Het is ook de duurste stuk kleding ooit verkocht bij een veiling.

De verkoop van de badjas is een bewijs van het enorme aantal fans dat The Big Lebowski nog steeds heeft, meer dan twintig jaar na de release van de film. De film is een cultklassieker geworden en heeft een enorme invloed gehad op de populaire cultuur.

Het is duidelijk dat The Dude’s badjas een waardevol stuk geschiedenis is geworden. Het is een belangrijk stuk kleding uit de filmgeschiedenis en het is duidelijk dat er veel fans zijn die bereid zijn om veel geld neer te leggen om zo’n stuk te bezitten.