AZ Vrouwen verliest op het laatste moment de overwinning bij eerste Eredivisieduel in twaalf jaar

AZ Vrouwen heeft op het laatste moment de overwinning bij haar eerste Eredivisieduel in twaalf jaar verloren. De ploeg uit Alkmaar had de wedstrijd tegen FC Twente in eigen huis moeten winnen om de titel te pakken, maar kon de voorsprong niet vasthouden.

De wedstrijd begon goed voor AZ Vrouwen. Na een kwartier spelen scoorde de ploeg uit Alkmaar de eerste goal. Deze voorsprong werd vervolgens uitgebouwd tot een 2-0 voorsprong voor rust.

Na rust kwam FC Twente sterk terug in de wedstrijd. De ploeg uit Enschede wist de achterstand om te buigen in een 2-2 gelijkspel. In de slotfase van de wedstrijd kreeg AZ Vrouwen nog een grote kans om de wedstrijd te winnen, maar helaas werd deze kans niet benut.

Het verlies is voor AZ Vrouwen een grote teleurstelling. De ploeg had al twaalf jaar niet meer in de Eredivisie gespeeld en had deze wedstrijd graag gewonnen. Toch is er ook lichtpuntje voor AZ Vrouwen. De ploeg heeft laten zien dat ze in staat is om mee te doen met de beste ploegen van Nederland en dat er veel potentie is voor de toekomst.

Het is nu afwachten hoe AZ Vrouwen zich verder ontwikkelt in de Eredivisie. Als de ploeg uit Alkmaar haar kansen beter benut, dan is er alle kans dat zij volgend jaar weer mee kan strijden om de titel.