AZ-trainer Jansen komt tot vergevingsgezinde conclusie na rode kaart voor Lahdo: 'Maar hij moet wel iets slimmer zijn'

AZ-trainer Jansen komt tot vergevingsgezinde conclusie na rode kaart voor Lahdo: ‘Maar hij moet wel iets slimmer zijn’

AZ-trainer Arne Jansen heeft na de rode kaart voor speler Lahdo een vergevingsgezinde conclusie getrokken. Jansen gaf aan dat hij begrip heeft voor de situatie waarin Lahdo zich bevond, maar dat hij wel slimmer had moeten zijn.

De rode kaart kwam na een harde overtreding van Lahdo op een tegenstander. Jansen gaf aan dat hij begrijpt dat de emoties hoog opliepen en dat Lahdo in de verleiding kwam om een harde overtreding te maken. “Ik begrijp dat hij boos was, maar hij had slimmer moeten zijn. Hij had de situatie anders moeten aanpakken. We hebben hem daarom ook op deze situatie aangesproken”, aldus Jansen.

Jansen benadrukte ook dat hij niet boos was op Lahdo, maar dat hij begrip had voor de situatie waarin hij zich bevond. “Het is belangrijk om te begrijpen waarom iemand zo reageert. We hebben met hem gepraat en hij heeft zijn excuses aangeboden. We hebben hem vervolgens gerustgesteld en gezegd dat we het vergeten zijn”, aldus Jansen.

Het is duidelijk dat Jansen een vergevingsgezinde houding heeft aangenomen na de rode kaart voor Lahdo. Hij begrijpt de emoties die er speelden, maar benadrukt ook dat Lahdo slimmer had moeten zijn. Door met Lahdo te praten en hem gerust te stellen, laat Jansen zien dat hij begrip heeft voor de situatie waarin Lahdo zich bevond.