AZ herstelt achterstand en wint tweede Eredivisie-duel tegen RKC

AZ herstelt achterstand en wint tweede Eredivisie-duel tegen RKC

AZ heeft vandaag een belangrijke overwinning behaald in de Eredivisie. Na een achterstand van 1-0 tegen RKC Waalwijk, herstelde AZ de achterstand en won uiteindelijk met 2-1.

De wedstrijd begon met een sterke start van AZ. De Alkmaarders hadden veel balbezit en creƫerden verschillende kansen. Maar het was RKC dat de score opende. Na een goede combinatie tussen de spelers van RKC, kon spits Eliano Reijnders de bal in het net schieten.

Na de achterstand bleef AZ aanvallen en kreeg het meer grip op de wedstrijd. Na een goede actie van Oussama Idrissi kon hij de bal afleggen op Teun Koopmeiners, die de gelijkmaker scoorde. In de tweede helft werd AZ steeds sterker en kreeg het meer grip op de wedstrijd. Uiteindelijk was het Myron Boadu die de winnende goal scoorde na een goede actie van Calvin Stengs.

De overwinning van AZ is belangrijk omdat het de ploeg helpt om terug te komen in de race om Europees voetbal. Met nog vier wedstrijden te gaan, is AZ nu vijfde in de Eredivisie en heeft het nog steeds kans om Europees voetbal te bereiken. De ploeg zal nu moeten blijven knokken om deze kans te verzilveren.