AZ bereikt hoofdtoernooi Conference League na overwinning in penaltyreeks tegen Brann

AZ bereikt hoofdtoernooi Conference League na overwinning in penaltyreeks tegen Brann

AZ heeft zich donderdagavond geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Conference League. De Alkmaarders wonnen na een penaltyreeks met 4-2 van Brann uit Bergen.

De wedstrijd in Noorwegen was na 120 minuten spelen nog steeds 0-0, waardoor er een penaltyreeks moest worden afgewerkt. AZ begon sterk aan de penaltyreeks en kwam al snel op een voorsprong van 2-0. Brann kwam nog terug tot 2-2, maar AZ bleef rustig en scoorde de laatste twee penalties.

De overwinning betekent dat AZ zich heeft geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Conference League. Daarin neemt de club het op tegen clubs uit onder andere Engeland, Italië, Spanje en Turkije.

AZ-coach Arne Slot was na afloop van de wedstrijd tevreden met de prestatie van zijn ploeg: “We hebben een goede wedstrijd gespeeld. We hebben veel kansen gecreëerd, maar helaas niet gescoord. Maar we hebben de penaltyreeks goed afgewerkt en daar ben ik trots op.”

De Alkmaarders zullen hun eerste wedstrijd in het hoofdtoernooi spelen op 16 september. De tegenstander is dan nog onbekend.