AZ behaalt ongeslagen overwinning tegen RKC dankzij ontketende Pavlidis in Eredivisie

AZ behaalt ongeslagen overwinning tegen RKC dankzij ontketende Pavlidis in Eredivisie

AZ heeft vrijdagavond een ongeslagen overwinning behaald tegen RKC Waalwijk in de Eredivisie. De Alkmaarders wonnen met 0-2 dankzij twee doelpunten van Oussama Idrissi en een sterke prestatie van spits Pantelis Pavlidis.

Pavlidis was de grote man bij AZ. De Griekse spits was een constante bron van dreiging voor de verdediging van RKC en had een aantal grote kansen om te scoren. Uiteindelijk was het Idrissi die de twee doelpunten maakte, maar Pavlidis was de motor achter de overwinning.

De twee doelpunten kwamen in de tweede helft. Idrissi scoorde eerst met een kopbal na een voorzet van Myron Boadu. Vervolgens maakte hij het tweede doelpunt met een mooie afstandsschot.

AZ heeft nu al vier wedstrijden op rij ongeslagen gespeeld in de Eredivisie. De ploeg staat momenteel op de tweede plaats in de competitie, slechts één punt achter koploper Ajax.

De prestatie van Pavlidis was een grote opluchting voor AZ-coach Arne Slot. De spits had al enkele weken geen doelpunt gemaakt, maar liet zien dat hij nog steeds een belangrijke speler is voor AZ.

Het was een belangrijke overwinning voor AZ, die nu stevig in de top van de Eredivisie staat. Met nog negen wedstrijden te gaan, zal het interessant zijn om te zien of AZ in staat is om de titelrace aan te gaan met Ajax.