Autovrij Fremantle Highway, Schip blijft tot Half Oktober in Eemshaven

Autovrij Fremantle Highway, Schip blijft tot Half Oktober in Eemshaven

De autovrije Fremantle Highway in Schip blijft tot half oktober in de Eemshaven. Deze autovrije weg is een initiatief van de gemeente Schip om de luchtkwaliteit te verbeteren en de verkeersveiligheid te verhogen.

Het autovrije gedeelte van de Fremantle Highway begint bij de Eemshaven en loopt tot aan de kruising met de Nieuwe Kerkstraat. De weg is voorzien van een speciale verkeersregelgeving, waardoor het voor auto’s niet mogelijk is om deze weg te gebruiken. In plaats daarvan wordt het gebied gebruikt door fietsers, voetgangers en openbaar vervoer.

Het autovrije gedeelte van de Fremantle Highway is een belangrijk onderdeel van Schip’s luchtkwaliteitsstrategie. Door het verminderen van het aantal auto’s op de weg, wordt de uitstoot van schadelijke stoffen in de lucht verminderd. Daarnaast zorgt het autovrije gedeelte ervoor dat het verkeer rustiger en veiliger wordt, waardoor er minder ongelukken zullen plaatsvinden.

De autovrije Fremantle Highway blijft tot half oktober in de Eemshaven. Na deze periode zal er een evaluatie plaatsvinden om te bepalen of het autovrije gedeelte permanent kan blijven. De gemeente Schip hoopt dat het autovrije gedeelte van de weg een positieve invloed zal hebben op de luchtkwaliteit en verkeersveiligheid in de stad.