ATP krijgt stevige kritiek na afmelding vermoeide Sinner in Parijs: 'Wat een grap'

ATP krijgt stevige kritiek na afmelding vermoeide Sinner in Parijs: ‘Wat een grap’

ATP kreeg de afgelopen dagen stevige kritiek na de afmelding van de vermoeide Jannik Sinner in Parijs. De 19-jarige Italiaanse tennisser had al een lange reeks wedstrijden achter de rug en had geen energie meer om deel te nemen aan het toernooi in Parijs.

De ATP, de organisatie die verantwoordelijk is voor het beheer van de wereldwijde tennistoernooien, werd ervan beschuldigd dat ze niet genoeg had gedaan om Sinner te beschermen tegen overbelasting. Sommige critici vonden dat het toernooi te veel wedstrijden bevatte en dat er te weinig rustmomenten waren voor de spelers.

Ook werd er kritiek geuit op het feit dat de ATP geen controle heeft over het aantal wedstrijden dat spelers moeten spelen. Sinner had bijvoorbeeld al twee wedstrijden gespeeld in Parijs voordat hij afmeldde.

De kritiek komt ook van andere spelers, waaronder Rafael Nadal. Nadal zei dat het een ‘grap’ was dat Sinner zo vermoeid was dat hij niet meer kon spelen. Hij voegde eraan toe dat de ATP meer moet doen om ervoor te zorgen dat spelers niet worden overbelast.

De ATP heeft inmiddels toegezegd dat er veranderingen zullen worden doorgevoerd om ervoor te zorgen dat spelers niet worden overbelast. Er zullen meer rustmomenten worden ingebouwd tussen wedstrijden en er zal meer rekening worden gehouden met de mentale en fysieke toestand van de spelers.

Hoewel de ATP stevige kritiek heeft gekregen na de afmelding van Sinner, is het belangrijk om te benadrukken dat ze wel degelijk actie ondernemen om ervoor te zorgen dat dit soort situaties in de toekomst niet meer voorkomen.