Atletiekbond handhaaft uitsluiting Russen en Belarussen van de Spelen

De Atletiekbond heeft besloten om Russische en Belarussische atleten uit te sluiten van de Olympische Spelen. Dit besluit is genomen na een onderzoek naar dopinggebruik bij deze landen. Het onderzoek wees uit dat er systematisch dopinggebruik plaatsvond onder atleten uit deze landen.

De Atletiekbond heeft aangekondigd dat atleten uit deze landen niet zullen worden toegelaten tot de Olympische Spelen. Dit betekent dat ze niet mee kunnen doen aan de kwalificatiewedstrijden, en dus ook niet kunnen deelnemen aan de Spelen.

De Atletiekbond heeft ook aangekondigd dat er strengere maatregelen zullen worden genomen om te voorkomen dat atleten uit deze landen doping gebruiken. Er zal meer controle zijn op het gebruik van verboden middelen, en er zal meer worden gedaan om te voorkomen dat atleten deze middelen gebruiken.

Het is duidelijk dat de Atletiekbond een harde lijn wil trekken tegen dopinggebruik. Ze willen laten zien dat doping niet getolereerd wordt, en dat atleten die betrapt worden op dopinggebruik consequenties zullen ondervinden.

Het is echter ook belangrijk om te benadrukken dat het uitsluiten van atleten uit bepaalde landen niet de oplossing is voor het probleem van doping. Er moet meer worden gedaan om te voorkomen dat atleten doping gebruiken, en er moet meer worden gedaan om te voorkomen dat atleten hun carrière op het spel zetten door doping te gebruiken.