Atlete Luijten verbreekt eigen record met 'negatieve split' en behaalt olympische marathonlimiet

Atlete Luijten verbreekt eigen record met ‘negatieve split’ en behaalt olympische marathonlimiet

Atlete Femke Luijten heeft afgelopen weekend een bijzondere prestatie geleverd. Ze verbrak haar eigen record door een ‘negatieve split’ te lopen tijdens de marathon van Eindhoven. Met een tijd van 2:30:15 behaalde ze ook de olympische limiet voor de marathon.

Luijten begon de marathon met een tempo van 5:20 min/km, maar wist dit tempo steeds verder te verhogen. In de tweede helft liep ze zelfs 5:09 min/km, waardoor ze een ‘negatieve split’ liep. Dit betekent dat ze de tweede helft van de marathon sneller liep dan de eerste helft.

Luijten was erg blij met haar prestatie. “Ik ben heel trots dat ik mijn eigen record heb verbeterd en dat ik de olympische limiet heb behaald. Ik heb hard gewerkt om dit te bereiken en het is een geweldig gevoel om te weten dat ik erin geslaagd ben.”

De prestatie van Luijten is indrukwekkend, vooral omdat ze in de tweede helft van de marathon zo’n hoog tempo kon aanhouden. Dit is een duidelijk bewijs van haar grote doorzettingsvermogen en haar harde werk.

Luijten heeft nu de kans om deel te nemen aan de Olympische Spelen in Tokio. Als ze hierin slaagt, zal dit een grote prestatie zijn voor haar carrière en voor Nederland.