Atalanta schrijft historie door winst bij Sporting Klaksvík uit Faeröer

Atalanta heeft voor de eerste keer in haar geschiedenis een Europese wedstrijd gewonnen. De Italiaanse club won met 0-2 van Sporting Klaksvík uit Faeröer in de eerste ronde van de Europa League.

Het was een bijzondere wedstrijd voor Atalanta, omdat het de eerste keer was dat de club een Europese wedstrijd won. De club had al eerder deelgenomen aan Europese competities, maar had nooit eerder een wedstrijd gewonnen.

De wedstrijd begon met een doelpunt van Josip Ilicic in de tweede helft. Hij scoorde het tweede doelpunt in de laatste minuut van de wedstrijd. Atalanta kon daarmee de overwinning binnenhalen.

Atalanta is nu door naar de volgende ronde van de Europa League, waar ze het opnemen tegen het Noorse Rosenborg. De club is er klaar voor om verder te gaan en meer historie te schrijven.

Atalanta heeft laten zien dat ze een team zijn dat kan winnen in Europa. Het is een prestatie waar iedereen trots op mag zijn. De club heeft laten zien dat ze klaar zijn om mee te doen met de beste teams in Europa.