Assendelftse zeehond duikt op in Rotterdam na vroegere vondst op dijk

Assendelftse zeehond duikt op in Rotterdam na vroegere vondst op dijk

Afgelopen week heeft een bijzondere gast Rotterdam bezocht: een Assendelftse zeehond. Deze zeehond is een zeldzaamheid in deze omgeving en werd voor het eerst gezien op de dijk bij Assendelft.

De zeehond werd gespot door een lokale visser, die de dijk afzocht naar vis. Toen hij de zeehond zag, was hij verbaasd en belde hij de politie. De politie kwam ter plaatse en bevestigde dat het inderdaad een Assendelftse zeehond was.

De zeehond werd vervolgens naar Rotterdam gebracht, waar hij werd onderzocht door wetenschappers. Uit hun onderzoek bleek dat de zeehond gezond was en dat hij in goede staat verkeerde.

Het is niet duidelijk waarom de zeehond zo ver van zijn geboortegrond is afgedwaald, maar het is duidelijk dat hij op zoek was naar voedsel. Het is ook mogelijk dat hij op zoek was naar een nieuwe leefomgeving.

De Assendelftse zeehond is een zeldzaamheid in deze omgeving en het is fijn dat hij gezond is. Het is belangrijk dat we deze diersoort blijven beschermen en dat we ervoor zorgen dat er voldoende voedsel en leefomgevingen voor hen beschikbaar zijn.