Assen krijgt standbeeld van Vincent van Gogh terug na oudejaarsstunt

Assen krijgt standbeeld van Vincent van Gogh terug na oudejaarsstunt

Assen krijgt een standbeeld van Vincent van Gogh terug na een oudejaarsstunt. Het standbeeld is een replica van het originele beeld dat in de jaren ’30 in Assen stond. Het originele beeld is inmiddels verdwenen, maar de stad Assen heeft nu besloten om een replica te plaatsen.

De oudejaarsstunt begon met een oproep aan de bevolking van Assen om een standbeeld van Vincent van Gogh te plaatsen. De oproep werd gezien als een manier om de cultuur en geschiedenis van de stad te eren. Het idee was om een replica te maken van het originele beeld dat in de jaren ’30 in Assen stond.

Het standbeeld is gemaakt door kunstenaar Jan van der Laan. Hij heeft het beeld gemaakt naar aanleiding van de oudejaarsstunt. Het beeld is gemaakt van brons en is ongeveer 2 meter hoog. Het beeld staat op een sokkel met daarop de tekst: “Vincent van Gogh, Assen, 1853-1890”.

Het standbeeld is geplaatst op de Markt in Assen, waar het originele beeld ook stond. Het standbeeld is bedoeld als eerbetoon aan Vincent van Gogh en als herinnering aan de cultuur en geschiedenis van Assen.

Het standbeeld is een welkome toevoeging aan het culturele landschap van Assen en zal veel bezoekers trekken. Het is een mooi symbool voor de stad en een geweldige manier om de cultuur en geschiedenis te eren.