ASML weigert leveringen aan China op verzoek van de Verenigde Staten

ASML weigert leveringen aan China op verzoek van de Verenigde Staten

De Nederlandse technologiebedrijf ASML heeft aangekondigd dat het geen leveringen meer zal doen aan China op verzoek van de Verenigde Staten. ASML is een van de grootste producenten van lithografie-apparatuur, die wordt gebruikt bij de productie van chips.

De VS heeft ASML gevraagd om te stoppen met het leveren van hun technologie aan China, omdat ze bezorgd zijn over de militaire toepassingen die China ermee kan maken. De VS is bang dat de technologie die ASML levert, kan worden gebruikt door China om hun militaire capaciteit te versterken.

ASML heeft aangekondigd dat het geen verdere leveringen meer zal doen aan China. Het bedrijf heeft ook aangekondigd dat het zal voldoen aan alle exportregels die door de VS worden opgelegd. Het bedrijf zal ook blijven samenwerken met de Amerikaanse regering om ervoor te zorgen dat hun technologie niet worden gebruikt voor militaire doeleinden.

Hoewel ASML gehoor geeft aan de verzoeken van de VS, zal dit waarschijnlijk grote gevolgen hebben voor de Chinese chipindustrie. Door het ontbreken van ASML’s technologie, zal de productie van chips in China waarschijnlijk vertragen, wat kan leiden tot een afname van de concurrentiekracht van Chinese bedrijven op de wereldmarkt.

Het is nog onduidelijk hoe deze situatie zich in de toekomst zal ontwikkelen. Het is duidelijk dat ASML gehoor geeft aan de verzoeken van de VS, maar het is ook duidelijk dat dit grote gevolgen kan hebben voor de Chinese chipindustrie. Het is daarom belangrijk dat alle betrokken partijen samenwerken om ervoor te zorgen dat deze situatie zo goed mogelijk wordt opgelost.