ASML raakt geraakt door nieuwe Amerikaanse exportregels voor chips

ASML, een van de grootste producenten van chipmachines ter wereld, heeft de gevolgen van nieuwe Amerikaanse exportregels voor chips gevoeld. Deze regels, die in mei 2019 zijn ingevoerd, beperken de export van Amerikaanse technologie naar buitenlandse bedrijven, waaronder ASML.

De regels betekenen dat ASML meer tijd en moeite moet steken in het verkrijgen van vergunningen om de technologie te exporteren. Dit heeft een negatief effect op de productiecapaciteit van ASML, waardoor de productie vertraagd wordt. Ook heeft het een negatief effect op de winstgevendheid van ASML.

De regels zijn bedoeld om de Amerikaanse technologie te beschermen tegen buitenlandse bedrijven die de technologie zouden kunnen gebruiken voor militaire doeleinden. Hoewel ASML niet direct betrokken is bij militaire activiteiten, is het bedrijf wel afhankelijk van de Amerikaanse technologie.

Hoewel ASML de gevolgen van de regels voelt, is het bedrijf ervan overtuigd dat het de impact kan beperken door samen te werken met de Amerikaanse regering en door te investeren in alternatieve technologieën. Het bedrijf is ook van plan om samen te werken met andere bedrijven om de productiecapaciteit te verhogen.

Hoewel de nieuwe exportregels een negatief effect hebben op ASML, is het bedrijf ervan overtuigd dat het de impact kan beperken door samen te werken met de Amerikaanse regering en door te investeren in alternatieve technologieën. Als ASML dit doet, zal het bedrijf in staat zijn om de productiecapaciteit te verhogen en de winstgevendheid te verbeteren.