Aryna Sabalenka bereikt kwartfinales US Open na het behalen van de nummer één positie in de wereldranglijst

Aryna Sabalenka heeft de kwartfinales van de US Open bereikt na het behalen van de nummer één positie in de wereldranglijst. De 21-jarige Wit-Russische tennisser heeft een geweldig jaar gehad, waarin ze haar eerste Grand Slam-toernooi won en de nummer één positie in de wereldranglijst bereikte.

Sabalenka begon het jaar met een overwinning op de Adelaide International, waarmee ze haar eerste WTA-titel veroverde. Ze ging vervolgens door met het winnen van twee meer titels in het eerste kwartaal, waaronder de Dubai Duty Free Tennis Championships.

In maart bereikte Sabalenka de finale van de Miami Open, waar ze verloor van Ashleigh Barty. Maar ze ging door met het winnen van twee meer titels, waaronder de Western & Southern Open.

In september bereikte Sabalenka de nummer één positie in de wereldranglijst, wat haar de eerste Wit-Russische tennisser maakte die ooit de top van de wereldranglijst bereikte.

Sabalenka heeft nu al haar prestaties bekroond door de kwartfinales van de US Open te bereiken. Ze versloeg in de vierde ronde de nummer zeven geplaatste Petra Kvitova met 6-4, 6-4.

Sabalenka is nu op weg naar een mogelijke finaleplaats, wat haar zou helpen om haar positie als nummer één in de wereldranglijst te behouden. Als ze slaagt, zal ze een grote stap zetten op weg naar het behalen van nog meer successen in 2020.