‘Arsenal-keeper pleit voor versterkte aanpak homofobie: ‘Mijn broer moet zich veilig voelen’

De Arsenal-keeper Emiliano Martínez heeft voor een versterkte aanpak van homofobie gepleit. De Argentijnse doelman zei dat zijn broer, die homoseksueel is, zich veilig moet voelen in de sportwereld.

Martínez, die in juli 2019 naar Arsenal kwam, zei dat hij voor zijn broer wil vechten. “Ik wil dat mijn broer zich veilig voelt in de sportwereld, omdat hij ook een fan is”, vertelde hij aan de BBC. “Het is belangrijk dat we homofobie uit de sportwereld bannen.”

De doelman zei dat er meer moet worden gedaan om homofobie in de sportwereld te bestrijden. “Er moet meer worden gedaan om homofobie te bestrijden en ervoor te zorgen dat mensen zich veilig voelen, ongeacht hun seksuele geaardheid”, zei hij.

Martínez is niet de enige sporter die pleit voor een versterkte aanpak van homofobie. Ook andere voetballers, zoals Manchester United-speler Marcus Rashford, hebben gesproken over het belang van een versterkte aanpak van homofobie.

Het is belangrijk dat sporters hun stem laten horen tegen homofobie. Als er meer bekende sporters hun stem laten horen, kan dit helpen om homofobie uit de sportwereld te bannen. Als we samenwerken, kunnen we ervoor zorgen dat iedereen zich veilig voelt in de sportwereld, ongeacht hun seksuele geaardheid.