Argentijnse prijzen stijgen met meer dan 124 procent

Argentiniƫ heeft de afgelopen maanden een enorme stijging van de prijzen gezien. Volgens de Argentijnse Centrale Bank (BCRA) zijn de prijzen in juli met meer dan 124 procent gestegen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Dit is de grootste stijging sinds 1991.

De stijging van de prijzen is het gevolg van een aantal factoren, waaronder een stijgende inflatie, een hogere vraag naar goederen en diensten en een sterke devaluatie van de Argentijnse peso. De inflatie is in juli met meer dan 55 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. De devaluatie van de peso heeft geleid tot een stijging van de kosten van importgoederen, waardoor de prijzen verder zijn gestegen.

De Argentijnse regering heeft verschillende maatregelen genomen om de stijgende prijzen tegen te gaan. De regering heeft bijvoorbeeld een prijsplafond ingesteld voor bepaalde goederen en diensten, waardoor bedrijven niet meer dan een bepaald bedrag mogen vragen voor hun producten. Ook heeft de regering maatregelen genomen om de inflatie tegen te gaan, zoals het verhogen van de belastingen op bepaalde goederen en het verlagen van overheidsuitgaven.

Hoewel deze maatregelen kunnen helpen om de stijgende prijzen tegen te gaan, is het belangrijk dat de regering blijft werken aan structurele oplossingen om de inflatie onder controle te houden. Alleen dan kan er duurzame economische groei worden bereikt.