Arensman krijgt gebitsschade na val tijdens Vuelta: 'Gezicht is minder knap'

Arensman krijgt gebitsschade na val tijdens Vuelta: ‘Gezicht is minder knap’

Arensman krijgt gebitsschade na val tijdens Vuelta: ‘Gezicht is minder knap’

De Nederlandse wielrenner, Steven Arensman, heeft gebitsschade opgelopen na een val tijdens de Vuelta a España. Arensman kwam hard ten val tijdens de tweede etappe van de Vuelta, wat resulteerde in een gebroken tand en een gebroken kaak.

Arensman vertelde dat hij zichzelf niet meer herkent in de spiegel. “Mijn gezicht is niet meer zo knap als voorheen. Ik heb een grote litteken op mijn wang en mijn tanden zijn niet meer zo wit als voorheen. Het is heel vervelend dat ik hiermee te maken heb.”

Arensman heeft veel pijn en is erg moe van de blessure. “Ik heb veel pijn en ik ben erg moe. Ik kan niet meer zo hard trainen als voorheen, maar ik doe mijn best om zo snel mogelijk weer op krachten te komen.”

De artsen hebben Arensman verteld dat hij zijn gebitsschade waarschijnlijk nooit meer helemaal zal herstellen. “Het is heel frustrerend dat ik nooit meer hetzelfde gezicht zal hebben als voorheen. Ik moet me erbij neerleggen dat dit mijn leven nu is.”

Arensman is blij dat hij nog steeds kan blijven wielrennen, maar hij is ook bang dat hij zijn gebitsschade nooit meer zal herstellen. “Ik hoop dat ik mijn gezicht weer terug kan krijgen zoals voorheen, maar ik weet niet of dat ooit gaat lukken. Ik zal mijn best doen om mijn gezicht weer zo knap mogelijk te maken.”