Arantxa Rus viert rentree na enkelblessure met eenvoudige overwinning in Spanje

Arantxa Rus heeft zaterdag haar rentree gemaakt na een enkelblessure met een eenvoudige overwinning in Spanje. De Nederlandse tennisser won in twee sets van de Spaanse Paula Badosa.

Rus, die al sinds februari niet meer had gespeeld, begon wat onzeker aan de wedstrijd. Ze verloor de eerste set met 6-4, maar herpakte zich in de tweede set en won deze met 6-2. In de derde set kwam Rus sterk terug en won deze met 6-3.

De Nederlandse tennisser was blij met haar overwinning. “Het was een moeilijke wedstrijd. Ik heb hard gewerkt om terug te komen na mijn blessure en ik ben erg blij dat ik het heb gered”, aldus Rus.

De overwinning is een goed teken voor Rus, die al lange tijd last heeft van haar enkelblessure. Ze heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om weer op het hoogste niveau te kunnen spelen en heeft nu bewezen dat ze er klaar voor is.

Rus is nu klaar om deel te nemen aan andere toernooien in Spanje en hopelijk ook in andere landen. Ze is vastbesloten om haar beste tennis te spelen en om zo verder te komen in de wereldranglijst.