Arantxa Rus moet afhaken in tweede ronde van WTA-toernooi in Seoel vanwege blessure

Arantxa Rus, de Nederlandse tennisser, heeft haar deelname aan het WTA-toernooi in Seoel moeten afhaken vanwege een blessure. De 25-jarige speelster uit Amsterdam had al een goede start gemaakt in het toernooi, maar moest in de tweede ronde afhaken vanwege een blessure aan haar linkerarm.

Rus had eerder deze week al een moeilijke partij gespeeld tegen de Japanse Kurumi Nara. Na een moeizame wedstrijd met veel slagenwisselingen, won Rus uiteindelijk met 6-3, 6-7 (4) en 6-4. Na de wedstrijd klaagde ze over pijn in haar linkerarm en na onderzoek bleek dat ze een blessure had opgelopen.

Rus is erg teleurgesteld dat ze niet verder kan gaan in het toernooi. “Het is heel jammer dat ik niet verder kan spelen. Ik had me goed voorbereid en was klaar om mijn beste tennis te spelen. Ik hoop dat ik snel weer fit ben en terug kan keren op de baan”, aldus Rus.

De blessure komt op een ongelukkig moment voor Rus, die als nummer 79 staat genoteerd in de WTA-ranking. Ze had deze week een goede kans om punten te verzamelen en haar ranking te verbeteren.

Rus zal nu rust moeten nemen om te herstellen van de blessure. Ze zal de komende weken worden gevolgd door medische specialisten om te bepalen wanneer ze weer kan gaan trainen en spelen.