Apple’s beurswaarde daalt met 190 miljard dollar door mogelijke Chinese boycot

Apple is een van de meest waardevolle bedrijven ter wereld, maar de beurswaarde daalde met 190 miljard dollar nadat er geruchten gingen dat China Apple-producten zou gaan boycotten.

De geruchten begonnen toen de Chinese regering een verklaring uitbracht waarin stond dat Apple de privacy van Chinese gebruikers niet goed beschermde. Daarnaast werd Apple ook beschuldigd van het bevorderen van Taiwanese onafhankelijkheid.

Als reactie hierop hebben veel Chinese bedrijven aangekondigd dat ze Apple-producten niet meer zullen verkopen. Ook heeft de Chinese regering een verbod uitgevaardigd op het gebruik van Apple-producten door overheidsinstanties.

Hoewel de geruchten nog niet bevestigd zijn, heeft de dreiging van een Chinese boycot al geleid tot een daling van de beurswaarde van Apple met 190 miljard dollar. Dit is een enorm bedrag en het is duidelijk dat Apple’s toekomstige prestaties sterk afhankelijk zijn van de relatie met China.

Het is moeilijk te voorspellen wat er gaat gebeuren, maar het is duidelijk dat Apple’s prestaties sterk afhankelijk zijn van de relatie met China. Als de Chinese regering besluit om Apple-producten te boycotten, zal dit een enorme impact hebben op Apple’s prestaties.