Apple toont tijdelijk geen gokadvertenties meer in App Store

Apple toont tijdelijk geen gokadvertenties meer in App Store

Apple stopt tijdelijk met het tonen van bepaalde typen advertenties in de App Store. Het gaat om onder meer reclames voor gokapps.

De App Store toont sinds deze week meer advertenties. Zo krijgen gebruikers bijvoorbeeld meer reclames te zien over apps die zij mogelijk interessant vinden. Zo worden bijvoorbeeld apps getoond die door dezelfde ontwikkelaar zijn gemaakt.

De ontwikkelaars maken gretig gebruik van het nieuwe beleid. Ze kopen advertentieruimte in op de pagina’s van hun eigen apps. Daar maken ze vervolgens reclame voor andere apps die ze ook hebben gemaakt.

Het nieuwe beleid van Apple kreeg de afgelopen dagen veel kritiek. Veel ontwikkelaars zouden de nieuwe advertentiemogelijkheden namelijk gebruiken om meer reclames voor gokapps te tonen. Ook gebruikers met gokverslavingen zouden daarmee worden geconfronteerd.

Een woordvoerder van Apple zegt tegen MacRumors dat het bedrijf advertenties voor gokapps en “diverse andere categorieën” tijdelijk heeft stopgezet. Om wat voor reclames het nog meer gaat, wordt niet gespecificeerd. Of de techgigant zijn beleid blijvend gaat aanpassen, is onduidelijk.