Apple gaat naar de rechter om Nederlandse miljoenenboete te vermijden

Apple staat op het punt om naar de rechter te stappen om een miljoenenboete te vermijden die de Nederlandse Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft opgelegd. De ACM heeft Apple beschuldigd van het misleiden van consumenten over de levensduur van de iPhone-batterijen.

Apple beweert dat de boete onredelijk hoog is en dat de ACM niet de juiste informatie heeft gebruikt om de boete te bepalen. Apple heeft ook bezwaar gemaakt tegen de manier waarop de ACM de boete heeft berekend.

De ACM heeft Apple in juli 2019 een boete van 10 miljoen euro opgelegd voor het misleiden van consumenten over de levensduur van de iPhone-batterijen. Volgens de ACM had Apple consumenten moeten informeren over de mogelijkheid om hun batterij te vervangen, wat een langere levensduur zou hebben gegeven.

De ACM beweert dat Apple consumenten misleidde door te suggereren dat ze hun iPhones moesten vervangen in plaats van hun batterijen te vervangen. De ACM stelt ook dat Apple consumenten niet heeft verteld dat ze hun batterij konden laten vervangen door een onafhankelijke reparateur.

Apple stapt naar de rechter om te proberen de boete te vermijden. De uitspraak zal waarschijnlijk binnen enkele maanden worden gedaan. Als Apple in het gelijk wordt gesteld, zal de boete worden teruggedraaid. Als Apple echter verliest, zal het bedrijf waarschijnlijk een hoger bedrag moeten betalen.

Het is belangrijk dat consumenten weten dat ze hun iPhones kunnen laten repareren door een onafhankelijke reparateur, wat kan leiden tot lagere reparatiekosten en een langere levensduur van hun toestel.