ANWB meldt toename van meldingen door vrieskou: ‘Auto’s niet startklaar’

ANWB meldt een toename van meldingen van mensen die problemen hebben met het starten van hun auto door de koude temperaturen. De afgelopen dagen hebben veel mensen te maken gehad met vrieskou en het is belangrijk om je auto goed voor te bereiden op de kou.

De ANWB adviseert om je auto goed te onderhouden en regelmatig te laten controleren. Als je auto niet goed is onderhouden, kan het zijn dat hij niet startklaar is voor de kou. Ook is het belangrijk om de juiste olie te gebruiken, vooral als je auto ouder is.

Verder adviseert de ANWB om te controleren of de accu nog goed werkt. Als de accu oud is, kan het zijn dat hij niet meer goed werkt in de kou. Ook is het belangrijk om te controleren of de banden nog genoeg profiel hebben. Als de banden te glad zijn, kan dit leiden tot een gevaarlijke situatie.

De ANWB meldt dat er veel meldingen binnenkomen van mensen die problemen hebben met het starten van hun auto door de kou. Daarom is het belangrijk om je auto goed voor te bereiden op de kou. Controleer of je auto goed onderhouden is, gebruik de juiste olie en controleer of de accu en banden nog goed werken. Zo voorkom je problemen met je auto in de kou.