Antwerp en Van Bommel lijden pijnlijke nederlaag tegen Shakhtar in CL-avontuur

Het avontuur van Antwerp en Van Bommel in de Champions League is voorbij. De Belgische club verloor woensdagavond met 3-0 van Shakhtar Donetsk. Het was een pijnlijke nederlaag voor de ploeg, die als underdog naar Oekraïne was afgereisd.

De ploeg van trainer Laszlo Bölöni begon sterk aan de wedstrijd en had de beste kansen in de eerste helft. Maar het was Shakhtar dat op voorsprong kwam. In de tweede helft werd het verschil duidelijk. De Oekraïense club speelde met meer ervaring en maakte het verschil met twee snelle doelpunten.

Het was een teleurstellende avond voor de Antwerpse ploeg, die zichzelf had verwacht tegen de Oekraïense topclub. Ondanks de pijnlijke nederlaag, was er ook veel trots bij de spelers. Ze hadden laten zien dat ze klaar waren voor het Europese voetbal en hadden laten zien dat ze mee kunnen doen met de beste clubs in Europa.

Van Bommel, die als assistent-trainer bij Antwerp werkt, was ook teleurgesteld na de wedstrijd. “Het was een pijnlijke nederlaag, maar we hebben laten zien dat we klaar zijn voor het Europese voetbal”, zei hij na afloop. “We hebben hard gewerkt en laten zien dat we kunnen meedoen met de beste clubs in Europa.”

Hoewel het avontuur van Antwerp en Van Bommel in de Champions League voorbij is, is er nog steeds veel te vieren. De ploeg heeft laten zien dat ze klaar zijn voor het Europese voetbal en hebben laten zien dat ze mee kunnen doen met de beste clubs in Europa.