André Rieu en Han Bennink winnen Edison Oeuvreprijs

André Rieu en Han Bennink hebben de Edison Oeuvreprijs gewonnen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan artiesten die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse muziekscene.

André Rieu is een bekende Nederlandse violist, componist en dirigent. Hij heeft al meer dan 40 jaar een grote invloed op de Nederlandse muziek. Hij heeft talloze albums uitgebracht en vele wereldwijde concerten gegeven. Zijn muziek is toegankelijk voor iedereen, waardoor hij een grote schare fans heeft verzameld.

Han Bennink is een Nederlandse jazzdrummer en percussionist. Hij is al meer dan 50 jaar actief in de muziekwereld en heeft met verschillende artiesten samengewerkt. Hij is bekend om zijn innovatieve stijl en creativiteit.

De Edison Oeuvreprijs is een prestigieuze prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan artiesten die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse muziekscene. André Rieu en Han Bennink zijn de eerste twee artiesten die de prijs samen winnen.

De prijs is bedoeld om de artiesten te erkennen voor hun bijzondere prestaties en om de Nederlandse muziekscene te ondersteunen. De prijs is een grote erkenning voor André Rieu en Han Bennink en een mooie manier om hun bijdrage aan de Nederlandse muziek te waarderen.