Andorree Ildefons Lima (43) beëindigt na 26 jaar de langste interlandcarrière ooit

Andorree Ildefons Lima (43) beëindigt na 26 jaar de langste interlandcarrière ooit

Andorree Ildefons Lima (43) heeft na 26 jaar de langste interlandcarrière ooit beëindigd. De verdediger speelde zijn laatste wedstrijd voor de Andorrese nationale ploeg op 18 november 2020 tegen Letland.

Lima begon zijn carrière in 1994, toen hij als 17-jarige debuteerde voor Andorra. Hij speelde daarna in totaal 140 interlands voor het land, waarvan er 111 in de FIFA-ranking werden geregistreerd. Lima was ook de eerste speler die voor Andorra scoorde in een FIFA-wedstrijd, toen hij in 1996 een doelpunt maakte tegen Liechtenstein.

Lima was ook een van de meest ervaren spelers in de Andorrese competitie, waar hij sinds 1996 actief is. Hij speelde voor verschillende clubs, waaronder FC Santa Coloma, UE Sant Julià en UE Engordany.

Lima’s carrière staat symbool voor de groei van het Andorrese voetbal. Hoewel het land nog steeds geen groot voetbalnation is, heeft het de afgelopen jaren veel vooruitgang geboekt. Lima’s bijdrage aan deze ontwikkeling is onmiskenbaar.

Andorree Ildefons Lima heeft een lange en succesvolle carrière achter de rug. Hij heeft een grote bijdrage geleverd aan het Andorrese voetbal en zal worden herinnerd als een van de meest ervaren spelers uit het land.