Anderson bereikt achtste finales WK darts ondanks opstartproblemen

De afgelopen maanden hebben veel dartfans de prestaties van Gary Anderson gevolgd bij het WK Darts. De Schotse darter begon het toernooi met opstartproblemen, maar heeft zich uiteindelijk toch weten te plaatsen voor de achtste finales.

Anderson begon het toernooi met een verlies in de eerste ronde. Hij verloor van de Nederlandse darter Jeffrey de Zwaan. Dit was een grote verrassing voor veel fans, omdat Anderson als één van de favorieten werd gezien voor het toernooi.

Gelukkig kon Anderson zich herstellen van deze tegenslag en won hij zijn volgende twee partijen. In de derde ronde versloeg hij de Engelsman Stephen Bunting met 4-2. Hierna versloeg hij ook nog de Ierse darter William O’Connor met 4-1.

In de achtste finales staat Anderson nu tegenover de Nederlandse darter Michael van Gerwen. Van Gerwen is de huidige wereldkampioen en wordt gezien als één van de beste darters ter wereld. Het belooft dus een spannende partij te worden.

Hoe het ook afloopt, Anderson heeft laten zien dat hij een geduchte tegenstander is. Hij heeft laten zien dat hij zich kan herstellen van een slechte start en dat hij in staat is om te presteren op het hoogste niveau. Dit maakt hem tot een grote concurrent voor de titel.