Amerikaanse Oorlogsschip Beschoten voor de Kust van Jemen

Amerikaanse Oorlogsschip Beschoten voor de Kust van Jemen

De Verenigde Staten hebben onlangs een aanval op een Amerikaans oorlogsschip uitgevoerd voor de kust van Jemen. Het schip, de USS Mason, werd verschillende keren beschoten door Jemenitische rebellen. De aanval vond plaats op 12 oktober 2016.

De Amerikaanse marine zei dat er geen schade was aan het schip of de bemanning. Er werden geen gewonden gemeld. De Amerikaanse marine voerde een tegenaanval uit met raketten, maar het is niet bekend of er slachtoffers zijn gevallen.

De aanval op het Amerikaanse oorlogsschip is de meest recente escalatie in de spanningen tussen de Verenigde Staten en Jemen. De Verenigde Staten hebben al lange tijd betrokkenheid bij de burgeroorlog in Jemen, waar een coalitie van Arabische landen onder leiding van Saoedi-Arabiƫ strijdt tegen Houthi-rebellen die worden gesteund door Iran.

De Verenigde Staten hebben hun steun voor de coalitie versterkt, waaronder het leveren van wapens en het verstrekken van militaire steun. Hoewel de Amerikanen geen directe strijdkrachten hebben ingezet, hebben ze hun schepen in de regio geplaatst om de veiligheid te waarborgen.

De aanval op de USS Mason is een duidelijk teken dat de rebellen niet bang zijn om Amerikaanse doelwitten aan te vallen. Het incident is een herinnering aan de gevaren van het verstrekken van militaire steun aan een partij in een conflict. De Verenigde Staten zullen voorzichtig moeten zijn bij het verstrekken van steun aan de coalitie in Jemen, om te voorkomen dat er meer incidenten zoals dit plaatsvinden.