Amerikaanse journalist opgesloten in Rusland: ‘We willen haar terug’

De Amerikaanse journaliste, Maria Butina, is opgesloten in een Russisch gevangenis. De Amerikaanse regering heeft de Russische regering gevraagd om haar vrij te laten.

Butina werd in juli 2018 gearresteerd door de FBI en beschuldigd van spionage. Ze werd veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf. Butina heeft altijd ontkend dat ze iets verkeerd heeft gedaan.

De Amerikaanse regering heeft de Russische regering gevraagd om Butina vrij te laten. De Amerikaanse ambassadeur in Rusland, John Sullivan, heeft gezegd dat de Amerikaanse regering “zich zorgen maakt over de behandeling van Butina in de Russische gevangenis”.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, heeft ook gepleit voor haar vrijlating. Hij heeft gezegd dat de Amerikaanse regering “alles zal doen wat nodig is om haar vrij te krijgen”.

Butina’s advocaat, Robert Driscoll, heeft gezegd dat de Russische regering haar behandelt als een “gevangene van oorlog”. Hij beweert dat ze wordt gedwongen om lange uren te werken in de gevangenis en dat ze geen toegang heeft tot medische zorg.

Butina’s familie en vrienden hebben ook gepleit voor haar vrijlating. Ze hebben gezegd dat ze “veel lijdt” in de gevangenis en dat ze “terug naar huis wil”.

De Amerikaanse regering blijft druk uitoefenen op de Russische regering om Butina vrij te laten. De hoop is dat de Russische regering zal luisteren naar de verzoeken van de Amerikaanse regering en Butina vrij zal laten.