Amerikaanse gevangene neergestoken na dood van George Floyd door agent

Amerikaanse gevangene neergestoken na dood van George Floyd door agent

De Amerikaanse samenleving is in shock na de dood van George Floyd, een Afro-Amerikaan die door een politieagent werd gedood. De schokgolf die deze tragedie veroorzaakte, heeft nu ook de gevangeniswereld bereikt. Een Amerikaanse gevangene is neergestoken door een agent nadat hij de dood van George Floyd had veroordeeld.

Het incident vond plaats in de gevangenis van de staat Florida. De gevangene, die anoniem wil blijven, zei dat hij een gesprek had met een agent over de dood van George Floyd. Hij zei dat hij het verdrietig vond dat iemand zo’n tragisch lot had moeten ondergaan en dat de agent hier geen respect voor had.

De agent reageerde op deze verklaring door de gevangene neer te steken. De gevangene raakte gewond aan zijn arm en schouder. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht en is nu in stabiele toestand.

Het incident heeft veel verontwaardiging opgeroepen bij de bevolking. Er wordt gezegd dat dit een duidelijk voorbeeld is van politiegeweld en dat er maatregelen moeten worden genomen om dit soort incidenten in de toekomst te voorkomen.

Het incident is ook een herinnering aan de discriminatie die Afro-Amerikanen in de Verenigde Staten nog steeds ondervinden. Het is een schokkende herinnering aan het racisme dat nog steeds bestaat in het land en een herinnering aan de noodzaak om dit racisme te bestrijden.