Amerikaan Vrijgesproken na 47 Jaar Dankzij Nieuw DNA-Bewijs

De Amerikaanse Kevin Lee Green is na 47 jaar eindelijk vrijgesproken. Hij werd veroordeeld voor de moord op zijn vriendin, waarvoor hij levenslang kreeg. Maar dankzij nieuw DNA-bewijs is hij nu vrijgesproken.

In 1972 werd Green veroordeeld voor de moord op zijn vriendin, Gloria Booth. Booth was verkracht en vermoord in 1971 in Los Angeles. Green werd veroordeeld op basis van getuigenverklaringen, maar hij heeft altijd ontkend dat hij de dader was.

In 2017 heeft de Innocence Project, een organisatie die onschuldige mensen helpt om vrij te komen, een verzoek ingediend om DNA-bewijs te testen dat destijds niet was getest. Uiteindelijk werd DNA-bewijs gevonden dat niet van Green afkomstig was.

Na 47 jaar heeft de rechtbank besloten dat Green onschuldig is en is hij vrijgesproken. De rechtbank zei dat het DNA-bewijs “onweerlegbaar bewijs” was dat Green niet de dader was.

Green zei dat hij blij was met de uitspraak en dat hij hoopte dat andere mensen die onschuldig vastzitten ook hun vrijheid terugkrijgen. Hij zei ook dat hij hoopte dat er meer aandacht komt voor DNA-bewijs als bewijsmiddel.

Het is een triest verhaal, maar het laat zien hoe belangrijk DNA-bewijs kan zijn in het rechtssysteem. DNA-bewijs kan mensen helpen die onschuldig vastzitten en kan ervoor zorgen dat de ware daders worden gepakt.