Amazonegebied zoetwaterdolfijnen bezwijken door extreme hitte

Amazonegebied zoetwaterdolfijnen bezwijken door extreme hitte

Het Amazonegebied is een van de meest biodiverse gebieden ter wereld. Het is ook het thuis van veel soorten zoetwaterdolfijnen. Maar deze zoetwaterdolfijnen staan nu voor een enorme uitdaging. Door de extreme hitte die het gebied teistert, zijn er al veel dolfijnen bezweken.

De meeste zoetwaterdolfijnen leven in de rivieren van het Amazonegebied. Deze rivieren hebben een constante temperatuur en zijn een ideaal leefgebied voor deze dieren. Maar de afgelopen jaren is de temperatuur in de rivieren sterk gestegen, waardoor de dolfijnen in gevaar zijn gebracht.

De stijgende temperaturen hebben ervoor gezorgd dat de dolfijnen hun voedsel niet meer kunnen vinden. Omdat ze minder voedsel krijgen, worden ze zwakker en kunnen ze niet meer overleven. Er zijn al veel dolfijnen bezweken door de extreme hitte.

Het is belangrijk dat er iets gedaan wordt om deze dieren te redden. Er moeten maatregelen worden genomen om de temperatuur in de rivieren te verlagen. Er moet ook meer onderzoek worden gedaan naar de effecten van klimaatverandering op deze dieren. Als er niets gedaan wordt, zullen er nog meer dolfijnen bezwijken door de extreme hitte.