Amateurs Excelsior Maassluis verrassen met bekerzege op FC Volendam

Amateurs Excelsior Maassluis heeft de bekerwedstrijd tegen FC Volendam op verrassende wijze gewonnen. De ploeg uit Maassluis, die uitkomt in de Tweede Divisie, versloeg de Eredivisionist met 0-2.

Het was een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft had Excelsior Maassluis het betere van het spel en kreeg het ook de meeste kansen. Na een half uur spelen kwam de ploeg uit Maassluis op voorsprong door een doelpunt van Jeroen Veldmate.

In de tweede helft kwam FC Volendam beter in het spel en kreeg het ook enkele goede kansen. Toch was het Excelsior Maassluis dat de wedstrijd besliste. Na een uur spelen scoorde Jeroen Veldmate zijn tweede doelpunt van de avond, waarmee hij de 0-2 op het scorebord zette.

De ploeg uit Maassluis wist de voorsprong vast te houden tot aan het einde van de wedstrijd en verraste daarmee iedereen. Excelsior Maassluis is daarmee door naar de volgende ronde van de KNVB Beker.

Het was een verrassende overwinning voor Excelsior Maassluis, die laat zien dat amateurs ook een grote prestatie kunnen leveren tegen een Eredivisieploeg. De ploeg uit Maassluis heeft laten zien dat er nog steeds veel mogelijk is in het amateurvoetbal.