Alonso verrassend op podiumplek: 'Ik kreeg toch nog een kans'

Alonso verrassend op podiumplek: ‘Ik kreeg toch nog een kans’

Fernando Alonso was verrast toen hij op de derde plaats eindigde in de Grand Prix van Bahrein. De Spanjaard had niet verwacht dat hij zo hoog zou eindigen, vooral omdat hij de afgelopen jaren niet veel successen had geboekt.

“Ik had niet verwacht dat ik zo hoog zou eindigen,” zei Alonso na afloop van de race. “Ik had gehoopt op een goed resultaat, maar ik had niet verwacht dat ik zo hoog zou eindigen. Ik ben erg blij dat ik toch nog een kans heb gekregen.”

Alonso begon de race vanaf de vijfde plaats en wist zich tijdens de race steeds verder naar voren te werken. In de laatste ronde wist hij zelfs de tweede plaats te veroveren, maar hij moest die uiteindelijk afstaan aan Lewis Hamilton. Desondanks was Alonso erg blij met zijn resultaat.

“Het is geweldig om weer op het podium te staan,” zei hij. “Ik ben erg blij met mijn resultaat en ik hoop dat ik dit kan voortzetten in de volgende races.”

Alonso heeft in de afgelopen jaren niet veel successen geboekt, maar het lijkt erop dat hij weer terug is op het oude niveau. Het is te hopen dat hij zijn goede vorm kan vasthouden en dat hij in de toekomst nog meer successen boekt.