Almere City viert eerste Eredivisie-goal, maar verliest met grote marge van FC Twente

Almere City heeft afgelopen zondag gevierd dat het de eerste Eredivisie-goal in de clubgeschiedenis heeft gescoord. Helaas was de vreugde van korte duur, want de ploeg verloor uiteindelijk met een grote marge van FC Twente.

De wedstrijd begon goed voor Almere City. Na een kwartier spelen opende de ploeg de score met een doelpunt van aanvoerder Jens van Son. De spelers van Almere City waren duidelijk enthousiast en de supporters juichten luid om de historische goal.

Helaas kon de ploeg de voorsprong niet vasthouden. Na een paar minuten kwam FC Twente op gelijke hoogte en vlak voor rust scoorden ze nog een doelpunt. In de tweede helft nam FC Twente het heft in handen en scoorde nog twee keer. Uiteindelijk verloor Almere City met 1-4.

Hoewel de ploeg teleurgesteld was over het verlies, was er toch ook een gevoel van trots. Het was immers de eerste keer dat Almere City in de Eredivisie speelde en de ploeg had laten zien dat ze mee kon komen met de beste teams van Nederland.

Almere City heeft laten zien dat ze een waardige tegenstander zijn in de Eredivisie. Hoewel er nog veel werk aan de winkel is, is het duidelijk dat de ploeg een goede toekomst tegemoet gaat.