Almere City vecht zich langs amateurs, Vitesse verslaat Heerenveen

Afgelopen zaterdag was een gedenkwaardige dag voor Almere City FC. De ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie versloeg in de tweede ronde van de KNVB Beker Heerenveen met 2-1. Het was een geweldige prestatie voor de club, die nog maar vier jaar geleden werd opgericht.

Almere City begon de wedstrijd sterk en kreeg al vroeg in de wedstrijd een penalty, die werd benut door spits Jari Vlak. Heerenveen kwam terug in de wedstrijd met een doelpunt van Mitchell van Bergen, maar Almere City bleef strijden en kreeg uiteindelijk de winnende goal van aanvoerder Thijs Oosting.

De overwinning betekent dat Almere City zich heeft weten te plaatsen voor de volgende ronde van de KNVB Beker. Daarmee hebben ze zich verzekerd van een plaats in de achtste finales, waar ze het opnemen tegen Vitesse.

Vitesse had ook een succesvolle dag, want ze versloegen Heerenveen met 4-2. De Arnhemmers begonnen sterk en kwamen al vroeg op voorsprong door goals van Oussama Tannane en Bryan Linssen. Heerenveen kwam terug in de wedstrijd met twee doelpunten van Reza Ghoochannejhad, maar Vitesse herstelde zich en scoorde nog twee keer door goals van Thomas Buitink en Tim Matavz.

De winst van Vitesse betekent dat ze zich hebben geplaatst voor de achtste finales van de KNVB Beker, waar ze het opnemen tegen Almere City. Het belooft een spannende wedstrijd te worden tussen twee ploegen die beide sterk presteren in hun respectievelijke competities.