Alexia krijgt als eerste een leesbril van de koning

Alexia krijgt als eerste een leesbril van de koning

Alexia is een jonge meid van 10 jaar die al een tijdje moeite heeft met lezen. Ze heeft al verschillende optometristen bezocht om te kijken of er iets aan haar ogen te doen was, maar helaas zonder resultaat. Toen de koning hoorde van Alexia’s situatie, besloot hij haar te helpen. Hij gaf haar als eerste een leesbril.

De leesbril is speciaal gemaakt voor Alexia en heeft een vergrotende lens die haar helpt bij het lezen. De lens is zo ontworpen dat het licht op een manier wordt gebroken die het lezen gemakkelijker maakt. De bril is ook voorzien van een speciale coating die ervoor zorgt dat Alexia geen last heeft van reflectie of verblinding.

Alexia is erg blij met haar nieuwe bril. Ze kan nu veel beter lezen en is veel minder moe na het lezen. Ze is ook erg dankbaar voor de koning dat hij haar heeft geholpen.

De koning is blij dat hij Alexia heeft kunnen helpen en hoopt dat de bril haar helpt bij het verbeteren van haar leesvaardigheid. Hij is ook van plan om meer kinderen te helpen die moeite hebben met lezen door hen ook leesbrillen te geven.

Alexia’s verhaal is een mooi voorbeeld van hoe de koning zich inzet om kinderen te helpen die moeite hebben met lezen. Door Alexia als eerste een leesbril te geven, heeft hij laten zien dat hij bereid is om kinderen te helpen die moeite hebben met lezen.